11 dagar

11 dagar kvar tills jag drar till Thailand ett litet tag :D.
Har kollar runt lite på olika sidore fter utflykter och fastnade för denna

Vacker natur och spännande intryck

Med buss och båt upplever du södra Thailands landskap, byar och tempel. Dessutom den spektakulära arkipelagen av klippöar där en James Bond-film spelats in.

Under denna heldagsutflykt besöker vi de vackra klippformationerna i arkipelagen Phang Nga. På vägen stannar vi vid en gummiplantage, där du får se hur man tappar gummiträd på harts och framställer rågummi.

Med longtailbåt tar vi oss sedan ut genom den storslagna arkipelagen, där vågor och vindar har eroderat kalkstensklipporna så att många av öarna liknar högsmala skulpturer med grottor nere vid foten och tropisk grönska uppe på toppen.

Särskilt känd är den pelarliknande ö som kallas ”James Bond Island”, eftersom den var inspelningsplats för några dramatiska scener i filmen ”The Man with The Golden Gun” från 1974. Vi stiger iland på en strand mittemot, så att du kan fotografera öns kända silhuett.

Nästa uppehåll gör vi i den särpräglade lilla fiskebyn Koh Panyii, som är helt uppbyggd på pålar i vattnet. Här bor människor ur den muslimska minoritet som traditionellt kallas ”havszigenare”. Under en rundvandring får du se hur de bygger sina hus tätt inpå varandra och besöka byns skola. Därefter äter vi en gemensam lunch i byn.

Åter på fastlandet stannar vi vid grottemplet Tam Suwankuha, med en stor vacker skulptur som avbildar den vilande Buddha. Här kan den som vill låta sig välsignas av en munk och få ett lyckoband om handleden.

Utflykten genomförs med en av Fritidsresors egna guider, som under dagens lopp kommer att ge en mängd information om Thailands kultur, kungahus och historia. Hur lever vanliga thailändare? Varför används tilltalsordet ”khun”? Guiden kommer att utnyttja tiden i bussen till att ge dig en fördjupad bild av landet, samtidigt som du under dagen får vara med om storslagna naturupplevelser.

 

Låter as kalas tkr jag :)


Kommentarer
Postat av: hanna

OM DU SKA TILL THAILAND ÄR DET ETT MÅSTE ATT ÅKA PÅ ELEFANTUTFLYKT. RIDA ELEFANT.

Säg inte nu ''jag vågar inte'' för man är säker och det är inte läskigt :D

2012-02-09 @ 07:07:44
URL: http://hannalikeit.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0